Glasvezelbehang

Als u uw muur op professionele manier wil laten behangen, met een sterk stootvast materiaal dat naadloos aansluit, overweeg dan eens glasvezelbehang. Glasvezel behang is de verzamelnaam voor glasweefsel, glasvlies en renovlies. Glasvlies en renovlies zijn gladde geperste behangsoorten en glasweefsel – de naam zegt het al – is een geweven variant.

Omdat glasvezel vele malen overschilderbaar is, heeft u voor jaren een ondergrond op uw wanden waar u zich geen zorgen om hoeft te maken

Glasvezelbehang wordt in verschillende gewichten aangeboden. Elke soort heeft een optimaal gewicht voor een optimaal resultaat. Bij het gladde glasvlies is dit bijv. ca. 200 gr/m2, renovlies ca. 150 gr/m2 en glasweefsel ca. 130 gr/m2.

Glasvezelbehang is niet alleen zeer geschikt voor nieuwbouw!

Glasvezelbehang wordt veel gebruikt in de nieuwbouw omdat het een sterk scheur overbruggend materiaal is. Nieuwbouwwoningen bevatten bij oplevering nog veel vocht wat in de loop van de tijd verdampen zal; het huis gaat “zetten”. Dat betekent meestal scheurvorming, vooral bij aansluiting van verschillende bouwmaterialen. Op de juiste wijze geplakt wordt de zichtbaarheid van eventuele scheurvorming tot een minimum beperkt.

Echter ook in bestaande woningen komt glasvezel goed tot zijn recht en biedt het dezelfde voordelen, bijvoorbeeld bij al bestaande scheurvorming.

Het gladde glasvliesbehang wordt vaak gekozen voor nieuwbouwwoningen in plaats van stukwerk. De uitstraling van het gladde glasvlies is nagenoeg gelijk aan stukwerk.

Er zijn echter legio andere structuren mogelijk, van het zeer bekende ruitje tot houtmotief of zelfs 3D effecten.

Kijk voor voorbeelden eens op:  http://intervos.nl/1953.html http://intervos.nl/3032.html
Wij hebben vele boeken met staaltjes voor u in huis zodat u het behang zelf kunt bekijken alvorens te beslissen.

Wij kunnen het behang voor u leveren, plakken en sauzen c.q. spuiten in de kleuren van uw keuze.

Andere afmetingen of glasvezelsoorten zijn uiteraard ook mogelijk. U vraagt en wij kijken samen met u wat wij voor u kunnen betekenen. Neemt u gerust contact op met een vraag of vul het contactformulier in. Ook voor een vrijblijvend advies kunt altijd u bij ons terecht.